Onderbeen scheren met een scheermes.Elektrisch epileren van een been.Epileren van een wenkbrauw

Bent u het scheren, epileren en/of knoeien met ontharingscreme ook zo zat als methode om uw bikinilijn, schaamstreek / schaamhaar, oksels, benen, bovenlip / gezicht enz. te ontharen?

En dan niet eens omdat het een steeds terugkerende actie is, maar meer omdat het resultaat best teleurstellend is?
Echt glad is het nooit, je hebt altijd nog wat stoppels, en zelfs als dit niet zo is in ieder geval na een paar dagen weer.
Dit leidt dan gelijk tot (enige) jeuk, pukkeltjes, een vervelend schurend gevoel en misschien zelfs tot ingegroeide haren.
Dagelijks scheren, vooral van de bikinilijn, gaat niet want dit geeft onherroepelijk irritaties van de huid.


De ongemakken gaan natuurlijk nog veel verder dan dat


Uw partner vrijt waarschijnlijk ook niet bij voorkeur met een kokosmat, en (u) loopt ook niet graag naast een orang-oetang over het strand, of door de sauna.

Als u net als veel andere mensen van al deze vervelende ongemakken afwilt is er natuurlijk al sinds lang de schoonheidsspecialiste waar u terecht kunt om u te laten harsen op gewenste plaatsen.
Het resultaat hiervan is iets langer bevredigend maar dat is dan ook alles.

Elektrisch-epileren is een optie voor een blijvend resultaat maar is zeer arbeidsintensief (tijdrovend, behandeling haartje voor haartje) en dus kostbaar.
Voor behandelen van de bovenlip (gezicht) of oksels valt dit nog wel mee maar bij de bikinilijn, schaamhaar / schaamstreek of benen praat je al snel over astronomische bedragen, plus dat u heel erg afhankelijk bent van de kundes van de behandelaar voor wat betreft (de blijvendheid van) het resultaat.

Begin jaren 80 van de vorige eeuw kwam de medische laser op de markt wat er voor zorgde dat blijvende ontharing voor meer mensen binnen het bereik kwam te liggen.
Laseren was (is) echter zeer kostbaar (kosten apparatuur) en ook best nog wel tijdrovend omdat er een oppervlak van maximaal 2 cm2 gelijk is te behandelen.

De zoektocht naar goedkopere en effectieve behandelmethoden heeft er toe geleid dat rond 1995 apparatuur op de markt kwam die werkte met Intense Pulsed Light (IPL).

Zo'n apparaat zorgt ervoor (net als bij elektrische-epilatie en laserbehandelingen) dat de haarfollikel (haarzakje/-wortel) wordt vernietigd.
U begrijpt dat als er geen haarwortel meer is er nooit meer een haar kan (terug)groeien op betreffende plek.

Goede IPL apparatuur is in vergelijking met laserontharingsapparaten niet echt veel goedkoper (je kan nog steeds een hééél mooie auto voor kopen) maar de winst zit hem in het kunnen behandelen van een groter oppervlak gelijktijdig (5cm2+) zodat de kosten per uur lager komen te liggen voor de behandelaar en deze dit als korting kan doorberekenen aan de klant, en dit met een resultaat welke gelijk is aan die van een laserbehandeling!

Tenslotte is er tegenwoordig natuurlijk nog de mogelijkheid om uzelf thuis te behandelen met allerhande handzame flitsapparaten, meer hierover onder de knop Thuis IPL.

 
Home > Info > Ontharen

link-Shine-definitief-ontharen-Facebook Logo Whats App Link naar de Twitter pagina Shine definitief ontharen

Waxen / harsen van een beenScheren van de borstharen rug en oksels manBenen bikinilijn of schaamhaar/schaamstreek IPL ontharen