Thuis permanent ontharen?Doe het zelf definitief ontharenDHZ ipl sensepil

 

Zelf thuis IPL definitief ontharen


Wij hebben besloten een apart artikel te wijden aan het fenomeen jezelf thuis definitief ontharen met een IPL (of laser) apparaat.
Voorbeelden hiervan zijn de RioSalonLaser van Tellsell, de Lumea van Philips, ELOS-ME van Syneron, de SensEpil of Flash & Go van Silk'n, de Venus CW-808 van BNB Medical, de Compacte G910E van Babyliss, de i'Light IPL 500 van Remington, Gillette Venus Naked Skin van Braun etc.)
Dit omdat dit voor veel mensen, zo denken wij, in hun beleving, een goede tegenhanger zou kunnen zijn voor het zich laten behandelen met IPL door een professionele partij.

 

De vraag is of dit verstandig zou zijn


Wij willen u graag proberen te helpen deze vraag te beantwoorden.

Ten eerste willen wij u vragen goed de productinformatie van betreffende apparaten te bestuderen.(Deze kunt u vinden en/of downloaden op de website van de fabrikant of leverancier)
Wat ons opvalt is dat in veel gevallen door fabrikanten niet (expliciet) gesteld wordt dat er van permanente ontharing sprake zou zijn na behandeling met hun apparaat.
Wat wij lezen is dat ze (Lumea, Naked Skin) de haarwortel in een rustfase gaan brengen doormiddel van een zachte lichtflits (?), of het hebben over (ELOS-ME) langdurigere epilatie (wat is langdurigere?) etc.
Het lijkt ons zeer onaannemelijk dat als de fabrikant het al niet heeft over een blijvend resultaat dit bij u wel geval gaat zijn.

Wat ons verder opvalt is dat over degene die wel permanente haarverwijdering beloven, zoals de Tell-Sell produkten, weinig positiefs wordt gemeld bij gebruikerstests op het internet voor wat betreft de resultaten en/of het gebruiksgemak.

Dat er eigenlijk geen enkel apparaat met overwegend positieve resultaatsbeoordelingen is te vinden wij overigens niet vreemd.
Als je kijkt naar de kleur van de flits is deze vaak niet oranje+rood.(Voor de noodzakelijkheid hiervan zie Werking IPL.)
En de "sterkte" van de flits is bij geen van de door ons gevonden thuis IPL apparaten sterker dan 1/3 van de sterkte die volgens onderzoeken nodig is voor een effectieve werking.

Daarom is het bij veel van betreffende apparaten ook niet nodig om eerst een gel op de huid aan te brengen om deze te koelen.
Een weinig sterke flits zorgt natuurlijk voor weinig warmte en dus ook voor weinig kans op verbranding van de huid.
Maar jammer genoeg dus ook voor (te) weinig warmte naar de haarfollikel.
(Zie voor het hoe en waarom het artikel Werking IPL)

Zoals ook in het artikel Werking IPL reeds aangetipt proberen fabrikanten nog wel eens iets toe te voegen aan hun flits waardoor de werking zou verbeteren.

Bij de ELOS-ME is dit een RF stroom (zie hiervoor wederom Werking IPL) en bij de SenseEpil een acoustisch (oftewel geluids) effect.
De effectieve werking van beiden is zeer onwaarschijnlijk.
(De vele tegenvallende) ervaringen van mensen hiermee op diverse forums op het internet bevestigen dit.

Op die forums valt het ons tenslotte op dat (de weinige) positieve reacties over  definitief thuis ontharings apparaten opvallend vaak worden gedaan door op dat moment nieuwe forumleden die daarna niets meer van zich laten horen...
Follow-up berichten over lang(ere) termijn resultaten hebben wij niet kunnen vinden, evenals testen van genoemde ontharings apparaten door een deskundige.

We hopen u door het uiteenzetten van bovenstaande zodanig te hebben geïnformeerd dat het maken van een keuze voor u eenvoudiger is geworden.

Het zou natuurlijk zonde zijn, zoals reeds gezegd in Is IPL duur?, dat u door het maken van een foute keuze, achteraf moet vaststellen dat u in feite niet veel meer heeft gehad dan een zeer tijdrovende dure scheerbeurt.

Wij zeggen tijdrovend omdat het gelijktijdig te flitsen oppervlak vaak klein is. (U moet dus heel veel flitsjes maken, bij de RioSalonLaser en de Venus CW-808 elk haartje apart! (1-3 mm2))
U veel minder vaak kunt flitsen (per minuut) dan u zou willen.
(Het apparaat moet telkens een flits "opladen", dit duurt vaak 5 seconden of langer).
U waarschijnlijk steeds last krijgt van een oververhit apparaat.
(Wat dus steeds moet afkoelen.)
En als u een apparaat op batterijen heeft zal deze snel leeg zijn en dus telkens weer moeten worden opgeladen. (Lumea 150 flitsen, oppervlak totaal een 1/2 A4tje, is niet eens een half onderbeen)

En wij zeggen duur omdat "gewoon" scheren natuurlijk veel goedkoper is, maar ook omdat de kosten van een behandeling met (bijna alle) bovengenoemde apparaten niet bestaan uit alleen de aanschaf van zo'n apparaat maar ook met het aanschaffen van een nieuwe cartridge bijna elke keer als u zichzelf wilt gaan behandelen (volgens alle fabrikanten om de 2 weken!)

Als u overigens ooit al eens zo'n apparaatje heeft aangeschaft, en alsnog voordelig definitief van uw haar af wilt klik dan hier voor een  fantastische aanbieding van Shine.

 
Home > Info > Thuis IPL

link-Shine-definitief-ontharen-Facebook Logo Whats App Link naar de Twitter pagina Shine definitief ontharen

Lumea vertraagde teruggroei van haartjesNO-NO de naam zegt genoeg!Langdurigere epilatie ELOS-ME